Ny farge på hytta!

Ny farge på hytta!

Har hytta hatt den samme fargen i generasjoner, og trenger et nytt strøk? Eller står du overfor en flunkende ny hyttedrøm som trenger behandling for første gang? Jotuns delikate fargepaletter og hjelpemiddel på nett gir gylne muligheter til å finne en personlig favoritt!

Ny farge på hytta!

Vegg: Trebitt 676 Tjærebrun, Staffasje: 682 Kastanje

Ta hjelp av Jotun Fargevelger på nett

Mens noen drister seg til å male hele hytta i en ny farge, sikter andre seg inn mot områder som inngangsdøren eller bare karmene. Hovedpoenget er at forandring fryder og frisker opp. Uansett om du skal male eller beise, rommer Jotuns fargekart hundrevis av delikate farger og kombinasjoner som sklir perfekt inn i det norske naturlandskapet! Med Jotun Fargevelger (hvis du skal male, ikke beise) er det lett som en plett å laste opp bilder av hytta, og teste ut ulike farger, produkter og kombinasjoner.

  • Gå inn på Jotun Fargevelger
  • Last opp bilder av hytta og lek deg frem til utallige fargekombinasjoner!
  • Husk at leverandørens farger er unike. En farge fra Jotuns fargekart vil ikke bli lik dersom den blandes i en annen leverandørs maling. Les mer om Jotun fargetrygghet her.

Flere hyttefarger til inspirasjon ser du også her.

Se også hvordan en hytte kan forvandles innvendig – før- og etterbilder.

Spill på lag med naturen

Selv på fjellet blir hytteveggene belagt med organiske materialer og støv som bør vaskes bort årlig med Jotun Husvask. Og vasker du grundig og fjerner løse flak før du starter selve beise- eller malerjobben, tar det flere år før du må male eller beise hytta igjen. Om du ikke har innlagt vann, så bruk naturressursene rundt deg; kanskje du kan pumpe opp vann fra en nærliggende brønn eller et vann – forarbeidet er gull verdt når det gjelder både forebygging og sluttresultat.

Rent, tørt og fast – en tommelfingerregel

Stikkordene rent, tørt og fast – de er det viktig å legge seg på minnet når det gjelder underlaget du skal beise eller male på! Teknisk serviceingeniør i Jotun, Geir Andor Andersen, tipser: – Kledningen skal ikke ha mer enn 18 prosent fuktighet når man maler eller beiser, så se an været før du starter. Når det gjelder fasthet, blir kledningen utsatt for en del påkjenninger i form av eksempelvis UV-stråler. Dersom treverket er skadet, må man kanskje vurdere å stålbørste kledningen for å komme inn til helt friskt underlag.

La deg også inspirere av fargevalgene på bildene nedenfor:

Ny farge på hytta!
Vegg: 675 Seterbrun, Møbler: Jotun 1124 Skagengul
Ny farge på hytta!
Vegg: Trebitt 9075 Røykgrå, Staffasje: Jotun 1001 Egghvit, Terrasse: Trebitt 9073 Shimmergrå
Ny farge på hytta!
Vegg: Trebitt 659 Skigardgrå, Staffasje: Jotun 1376 Frostrøyk
Gi huset solfaktor!
Vegg: 652 Jernsvart
Gi huset solfaktor!
Vegg: 865 Dovrebrun, Gulv: 623 Burmateak
Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Se Kristins gode soner i uterommet

Kristin og mannen Borgar Lindhjem ønsket seg mest mulig ut av hagen og det smale uteområdet. De ønsket seg flere funksjonelle…

Du kan fortsatt beise!

Det er vinter og kvikksølvet kryper nedover, men ikke nødvendigvis til de virkelig kalde nivåer. Har du nylig igangsatt nybygg,…

Beise laftet hytte?

Har du en laftet tømmerhytte til fjells eller til skogs? Se hvor fint det blir når du beiser en laftet hytte. Her…

Møt Jotun på Hyttemessen 5. til 8. april

Få råd og tips fra Jotuns eksperter Også i år stiller Jotun med egen stand på Hyttemessen på Exporamasenteret. Der møter…

Ny kledning? Velg fabrikkmalt

Nybygg eller restaurering – fabrikkmalt kledning sparer deg for verdifull tid i krevende byggeprosesser. Pent og fornuftig er det også.

Bli ekspert på å male

Er du usikker på hvordan du går fram når du skal male en vegg? Om du må grunne først, eller om…

Go to top