Malte vinduer ute på 1-2-3

Malte vinduer ute på 1-2-3

Godt vedlikeholdte, malte vinduer gir huset et løft! Med spesialmalingen Drygolin Nordic Extreme vindu & dør kan du være trygg på at du får den beste beskyttelsen.

Bilde: Vinduet over er malt med Drygolin Nordic Extreme vindu & dør og på nedre del av veggen ses fargen Jotun 1908 Sisal, øvre del av vegg er nyansen Jotun 1901 Marmor. Veggen er malt med Jotun DryTech Murmaling. 

Maling av vinduer utendørs

Vinduene er husets øyne, heter det seg. Hvordan står det til med din bolig, er vinduene kilde til dårlig samvittighet? Fortvil ikke, det er ikke så krevende som du tror å bli kvitt både matte vinduer og den dårlige samvittigheten. Og gjør du jobben riktig, får du et vakkert resultat som holder seg godt i mange år!

Jotun 2006 Husmannsrød

Stilfull og personlig fargemiks: Vinduer og omramming gjør seg i så mye mer enn bare hvitt! Her føyer vinduer Jotun 10254 Brun Jord og omramming Jotun 1284 Svolvær– begge deler malt med Drygolin Nordic Extreme Vindu & Dør – seg fint til veggfargen Jotun 2006 Husmannsrød. Veggen er malt med Drygolin Nordic Extreme.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Vår suverent beste til vindu og dør
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Velg riktig produkt til jobben!

Drygolin Nordic Extreme Vindu & Dør er vår suverent beste maling til nettopp vinduer og dører, og er dermed alfa og omega for sluttresultatet! Spesialmalingen har overlegen beskyttelse i tillegg til ekstrem farge- og glansholdbarhet, og selvrensende egenskaper gir et varig, vakkert resultat. Den er overmalbar allerede etter 2 timer, noe som er kjekt å vite når arbeidslysta først melder seg. Sammen med riktig verktøy, og en smule pågangsmot, kan du dermed være trygg på at vinduene får den aller beste behandlingen. Les mer her.

Jotun 1108 Fyn

Visste du at en mørk vindusomramming får vinduet til å virke større? Her gir vindusfargen Jotun 0099 Sort karakter og kant til veggfargen Jotun 1108 Fyn. Vindu og vegg er malt i henholdsvis Drygolin Nordic Extreme Vindu & Dør og Drygolin Nordic Extreme.

Jotun 20141 Gyldenrød Tegl_Jotun 20118 Amber Red

Maskulint, modig og tøft! Vinduet, malt med Drygolin Nordic Extreme Vindu & Dør i fargen Jotun 20118 Amber Red, løfter veggfargen Jotun 20141 Gyldenrød Tegl. Murveggen er malt med Jotun DryTech Murmaling.

Slik maler du vinduene

 1. Er vindusrammen malt på forhånd? Vask først med Jotun 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner. Etterskyll med vann.
 2. Skrap forsiktig bort løs maling, og børst evt de skrapede områdene med en stålbørste. Slip så lett med sandpapir, og rund av skarpe kanter.
 3. Påfør gjerne maskeringstape om du foretrekker det. Blå maskeringtape er beregnet for utendørs bruk, og letter arbeidet slik at du unngår søl på selve glasset. (Fjernes umiddelbart etter at du er ferdig med malerjobben.)
 4. Fabrikkmalte vinduer eller tidligere malte vinduer skal normalt ikke grunnes, bortsett fra når løstsittende maling er skrapt ned til bart treverk. Da flekkgrunnes det bare treverket ett strøk med Visir Oljegrunning. Har du et ubehandlet vindu, grunnes det i sin helhet med Jotun Visir Oljegrunning.
 5. Bruk en liten pensel som letter arbeidet, og ikke ha så mye maling på penselen av gangen. Mal først ytterkantene rundt vinduet helt inn til gummilisten (innenfor listen brukes interiørmaling), og mal så hele veien rundt vinduet. Tidligere malte vindusrammer påføres to strøk, og ubehandlede vindusrammer påføres tre strøk med Drygolin Nordic Extreme Vindu & Dør.

NB! Pass på at treverket ikke er for fuktig! En praktisk fuktmåler kan du låne hos de fleste fargehandlere. Legg gjerne ut dekkpapp, så blir det lettere å holde rent.

Varig beskyttelse verner verdiene dine

Fremtidens vær trenger trygg maling! Å velge høykvalitetsprodukter som er utviklet for å sikre langvarig beskyttelse er et mer bærekraftig valg. Finn fargene som passer best til ditt hus, og velg en maling fra Jotun som beskytter godt og lenge. Velger du høykvalitet er det lenge til neste gang du må male, og det er godt å vite at du har gitt huset den aller beste beskyttelsen.

Drygolin Nordic Extreme

Veggen er malt med Drygolin Nordic Extreme i fargen Jotun 10784 Skyggehvit, benken har fått tre strøk med Drygolin Nordic Extreme Vindu & Dør i fargen Jotun 0099 Sort.

Gjør huset klart til vinteren

Gå høsten i møte med nymalte vinduer! Fint for deg – og fint for vinduene. Lykke til!

Jotun 7053 Lærdal

Veggen her er malt med vår silkematte Drygolin Color Expert i grønnyansen Jotun 7053 Lærdal, vinduet ses i fargen Jotun 1024 Tidløs , malt med Drygolin Nordic Extreme Vindu & Dør. Terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk
Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Blomsterdekoratørens supermatte sorte hus

Her er det herlig å være! Vi besøker Anna Gouteva sitt nymalte sorte hus, som har fått fargen Jotun 9938…

Dette må du huske på når du skal male huset

Har malingen begynt å falme? Eller kanskje du bare vil friske opp huset med en ny farge? Her får du…

Fra bruktkupp på Finn til nytt liv på foto

Bruktkupp med nytt liv! Utemøblene ble helt strøkne med Drygolin Nordic Extreme i fargen Jotun 0745 Grønn Umbra. Fargen på…

Ferdigmalt kledning med 10 års garanti

Vi har lansert ferdigmalt kledning med 10 års garanti. Det betyr at du får en premium kledning som gir deg…

Arkitektens supermatte trehytte

Høyt oppe blant eiketrærne i Aspvik utenfor Stockholm kan du skimte arkitekt Andreas Martin-Löfs svarte, supermatte trehytte. Er den ikke…

Fargerikt og dempet med Stockholmsgrønn

I spekteret av grønne farger finnes både gylne, grålige og dype tradisjonelle grønntoner. Ønsker du deg en grønn nyanse er…