JOTUN 7043 Refleks – en moderne og klassisk husfarge

JOTUN 7043 Refleks – en moderne og klassisk husfarge

I Oslo har arkitekt Nils Joneid fra Cover arkitektverksted fargesatt et hus, med en av fargenyhetene fra årets DRYGOLIN-fargekart – JOTUN 7043 Refleks.

I tillegg til omdisponering av arealet rundt huset, på den opprinnelige arkitekturens premisser, har den nye fargen gitt et svært elegant resultat.

Hus malt med Jotun 7043 Refleks

Utgangspunktet var et hus som en gang var svært typisk for sin tid, etfunksjonalistisk hus, bygget i tre. Huset hadde både blitt bygd om – og bygd på i flere omganger. Oppdragsgiveren har vokst opp her og ville ta vare på boligen, men nå trengte familien mer plass.

Oppgaven var å omdisponere arealene som allerede var der. – I tilegg var målet å knytte inne- og uteareal tettere sammen. Det som hadde vært en garasje vendt mot syd, ble hagestue med en bred trapp som tar deg ned til basseng og hage, samtidig som det er en flott sitteplass. Alt som ødela den opprinnelige arkitekturen, ble fjernet. Nå skulle man hensynta den opprinnelige arkitekturens premisser. Det ble lagt til nye åpninger, men det på en mer leken måte; og med nye og mer moderne tekniske løsninger.

Arkitekt Nils Joneid

Fotavtrykket er det samme, men huset ble stort.

Nils Joneid

Epokeriktig fargevalg

Joneid brukte god tid på å finne den perfekte fargen. Jotun 7043 Refleks er en lys og grålig grønntone, som er svært tidstypisk for trefunksjonalismen på 1930-tallet. Joneid prøvemalte til og med fargen på sitt eget hus! Det han synes er spennende, er at fargen oppleves ulikt gjennom dagen.

Hus malt med Jotun 7043 Refleks

Den går mot både grønt, hvitt og blått. Huseieren ønsket seg opprinnelig et hvitt hus, men de falt for fargen 7043 Refleks. Dette er en nydelig og spennende farge, som ikke minst passer perfekt til husets opprinnelige tidsepoke.

Jeg liker elegante løsninger, – alt trenger ikke å være så pretensiøst.

Nils Joneid, Cover Arkitektverksted AS.

Huset ble malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt; maling som både har unik extreme-teknologi, og selvrensende egenskaper. Det eksklusive og supermatte utseendet er det mange som har forelsket seg i!

 DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt

  • Eksklusivt, supermatt utseende
  • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
  • Ekstrem fargeholdbarhet
  • Selvrensende

Matte hus tar lyset på en helt annen måte!

Nils Joneid

Rette linjer, store vindusåpninger og tydelig understrekning av bygningens konstruksjon, er typiske trekk for funksjonalismen (ekstern lenke). Fargen Jotun 7043 Refleks er en tidstypisk farge, som blir vakker med den helt matte finishen i DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt.

Hus malt i fargen Jotun 7043 Refleks

Vinduer: Jotun 9918 Klassisk Hvit. Mur: Jotun DryTech murmaling 1638 Horisont.

Vi har nettopp lansert et helt nytt fargekart med vakre utendørsfarger, spesielt utviklet for skandinavisk arkitektur og omgivelser. Nytt av året er fem utvalgte farger, hvor JOTUN 7043 Refleks er en av disse. Sammen med høykvalitetsmalingene fra DRYGOLIN, er du sikret et varig, vakkert resultat.

DRYGOLIN Fargekart 2024

Lykke til med årets husprosjekter – og håper vi kan være til inspirasjon på veien 🙂

Se flere inspirerende saker på vår blogg.

 

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Utendørs fargenyheter – dempede grålige blåtoner

I årets DRYGOLIN-fargekart presenterer vi to nye og dempede blåfarger. De to fargene, Jotun 4710 Duggblå og Jotun 5556 Nordic…

Husets detaljer og utemøbler krever spesialmaling

Vinduer, dører, staffasje, hagemøbler, gjerder og andre utvendige detaljer​ er ofte laget av høvlet treverk, som krever en maling med…

Harmonisk fargesetting av huset

For å skape en harmonisk fargesetting av hele huset er det viktig å ta hensyn til både omgivelsene, husets stil…

Slik maler du grunnmuren (og murhuset)

Det er i utgangspunktet ikke noe vanskeligere å male mur, hverken grunnmuren eller murhuset, enn det er å male treverk,…

En moderne oljemaling: Oppdag DRYGOLIN Pluss

DRYGOLIN Pluss er oljemalingen som leverer det «lille ekstra» sammenlignet med tradisjonelle oljemalinger. Mer værbestandig, bedre beskyttelse og lengre vedlikeholdsintervaller….

Rødt til både moderne boliger og tradisjonelle hus

Røde hus har en spesiell plass i hjertene til mange, særlig i Norge og Skandinavia. Fra den klassiske røde stuen…