Disse familiene har ikke lenger skitne, hvite hus

Disse familiene har ikke lenger skitne, hvite hus

Når huset ditt ligger rett under innflygingen til Oslo Lufthavn Gardermoen er det bare én ting å gjøre; male med Jotun OPTIMAL Optiwhite. Da holder hvit seg hvit.

Ved innflygningen til Oslo Lufthavn

– Tidligere vasket vi nordveggen hvert eneste år fordi det ble så stygt av all forurensningen fra flytrafikken. Men våren 2016 malte vi hele huset med Jotun OPTIMAL Optiwhite, og nå i november 2017 er det like flott! smiler Elisabeth Nyborg.

Før måtte vi vaske bort spor fra flyforurensning hvert år, men nå er det like hvitt.

Sammen med familien bor hun i et område som i høyeste grad merker utslipp av klimagasser fra transport. Flytrafikken i Norge står for 12,5% av karbonutslippene, og det synes godt på husveggen når gården ligger nord for rullebanene ved Gardermoen.

Selvrensende maling gjorde susen.

Våren 2016 malte Elisabeth Nyborg med Jotun OPTIMAL Optiwhite, og til tross for beliggenheten rett under flytrafikken ved Gardermoen er huset like hvitt.

– Jeg ringte en bekjent i Jotun for å få tips om hvilket produkt som egner seg best i et område som vårt, og fikk beskjed om at Jotun OPTIMAL Optiwhite har kvaliteter som står i mot skitt og forurensning. Så langt er vi veldig fornøyde med resultatet, sier Nyborg.

 OPTIMAL OptiWhite

OPTIMAL OptiWhite

  • Selvrensende – utviklet for hvite hus
  • Ekstremt lavt skittopptak
  • Suveren farge- og glansholdbarhet
  • Effektiv mot svertesopp

Nabolagets hviteste hus

Jotun OPTIMAL Optiwhite er spesialutviklet nettopp for å holde hvite hus like flotte i farge over tid. Skittopptak og begroing synes bedre på hvitt enn på mørkere farger, men det har Jotuns forskning- og utviklingsavdeling endret. Malingen har en suveren beskyttelse mot svertesopp, og skittopptaket er ekstremt lavt. Og det synes.

Hvite og lyse fargepaletter til huset

Vakkert og hvitt!

Noen meter fra vannkanten i Sandefjord, ligger et prakteksemplar av en Jotun OPTIMAL Optiwhite-bolig. Huset ble malt på forsommeren, og demonstrerer at hvitt kommer i mange nyanser. I dette tilfellet er huset til Gerd og Johnny Hansen nabolagets hviteste.

Skitt fra fly på husveggen - ikke noe problem lenger

Huset holder gjennomgående høy kvalitet fra grunnmur til egendesignet pipe. Og da er kun det beste godt nok, også på veggen.

Ser forskjell

– Jeg kjenner Jotuns produkter veldig godt, og har alltid hatt deres maling på veggene. Vi malte huset for ti år siden, og jeg har sørget for å gi det en grundig vask hvert år. Det har holdt seg utrolig godt i farge og glans, men i vår var det på tide med en fornying, forklarer Johnny Hansen.

Skitt fra fly på husveggen - ikke noe problem lenger

Kvalitet teller! Gerd og Johnny Hansen har en særdeles velholdt villa, med den selvrensende OPTIMAL Optiwhite på veggene.

– Jotun OPTIMAL Optiwhite var ny for oss da vi valgte den, men vi ser tydelig forskjell fra produktene vi brukte før. Vi har en sjøbod i vannkanten her, og den er selvfølgelig malt med Jotun Drygolin for å stå godt i mot været. Men her på husveggen er det Jotun OPTIMAL Optiwhite som gjelder. Hvitere og penere blir det ikke.

Vi slapp den årlige husvasken etter at vi malte med Jotun OPTIMAL Optiwhite.

Les mer om OptiWhite her: Mal huset hvitt med selvrensende maling

 OPTIMAL OptiWhite

OPTIMAL OptiWhite

  • Selvrensende – utviklet for hvite hus
  • Ekstremt lavt skittopptak
  • Suveren farge- og glansholdbarhet
  • Effektiv mot svertesopp
Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Frisk opp med blågrønne detaljer ute!

Med nye, blågrønne detaljer kan du skape en helt ny atmosfære utendørs. – Les mer om hvordan du kan friske…

Ønsker du deg et rødt hus? Her er våre tips!

Et rødt hus gir varme og energi til omgivelsene. Finn den perfekte rødfargen til ditt hus! Bilde over: Dette huset…

Nå kan du vinne et nymalt hus!

Drømmen om nymalt og vakkert hus og hage. – Nå kan du vinne nymalt hus med Jotun og Drygolin Nordic…

Delikat og dempet grønt til hus og uterom

Dempet grønt er nydelig til huset. Her ses en behagelig kombinasjon av veggfargen Jotun 8426 Dewy Green og grunnmur i…

Gule hus sprer glede i nabolaget

Gule hus er endelig «tilbake»! Gule farger utendørs har vært noen år utenfor radaren, men nå ønsker mange gulfarger til…

Vask hele huset – ikke glem grunnmuren!

Husk HELE boligen når du planlegger årets vask av huset. En liten innsats med vårt nyeste vaskeprodukt Jotun 3-i-1 Kraftvask…