Disse familiene har ikke lenger skitne, hvite hus

Disse familiene har ikke lenger skitne, hvite hus

Ved innflygningen til Oslo Lufthavn

Når huset ditt ligger rett under innflygningen til Oslo Lufthavn Gardermoen er det bare én ting å gjøre: Male med Jotun OPTIMAL Optiwhite. Da holder hvit seg hvit.

– Tidligere vasket vi nordveggen hvert eneste år fordi det ble så stygt av all forurensningen fra flytrafikken. Men våren 2016 malte vi hele huset med Jotun OPTIMAL Optiwhite, og nå i november 2017 er det like flott! smiler Elisabeth Nyborg.

Før måtte vi vaske bort spor fra flyforurensning hvert år, men nå er det like hvitt.

Sammen med familien bor hun i et område som i høyeste grad merker utslipp av klimagasser fra transport. Flytrafikken i Norge står for 12,5% av karbonutslippene, og det synes godt på husveggen når gården ligger nord for rullebanene ved Gardermoen.

Selvrensende maling gjorde susen.

Våren 2016 malte Elisabeth Nyborg med Jotun OPTIMAL Optiwhite, og til tross for beliggenheten rett under flytrafikken ved Gardermoen er huset like hvitt.

– Jeg ringte en bekjent i Jotun for å få tips om hvilket produkt som egner seg best i et område som vårt, og fikk beskjed om at Jotun OPTIMAL Optiwhite har kvaliteter som står i mot skitt og forurensning. Så langt er vi veldig fornøyde med resultatet, sier Nyborg.

 OPTIMAL OptiWhite

OPTIMAL OptiWhite

  • Selvrensende – utviklet for hvite hus
  • Ekstremt lavt skittopptak
  • Suveren farge- og glansholdbarhet
  • Effektiv mot svertesopp

Nabolagets hviteste hus

Jotun OPTIMAL Optiwhite er spesialutviklet nettopp for å holde hvite hus like flotte i farge over tid. Skittopptak og begroing synes bedre på hvitt enn på mørkere farger, men det har Jotuns forskning- og utviklingsavdeling endret. Malingen har en suveren beskyttelse mot svertesopp, og skittopptaket er ekstremt lavt. Og det synes.

Hvite og lyse fargepaletter til huset

Noen meter fra vannkanten i Sandefjord ligger et prakteksemplar av en Jotun OPTIMAL Optiwhite-bolig. Huset ble malt på forsommeren, og demonstrerer at hvitt kommer i mange nyanser. I dette tilfellet er huset til Gerd og Johnny Hansen nabolagets hviteste.

Skitt fra fly på husveggen - ikke noe problem lenger

Huset holder gjennomgående høy kvalitet fra grunnmur til egendesignet pipe. Og da er kun det beste godt nok, også på veggen.

Ser forskjell

– Jeg kjenner Jotuns produkter veldig godt, og har alltid hatt deres maling på veggene. Vi malte huset for ti år siden, og jeg har sørget for å gi det en grundig vask hvert år. Det har holdt seg utrolig godt i farge og glans, men i vår var det på tide med en fornying, forklarer Johnny Hansen.

Skitt fra fly på husveggen - ikke noe problem lenger

Kvalitet teller! Gerd og Johnny Hansen har en særdeles velholdt villa, med den selvrensende OPTIMAL Optiwhite på veggene.

– Jotun OPTIMAL Optiwhite var ny for oss da vi valgte den, men vi ser tydelig forskjell fra produktene vi brukte før. Vi har en sjøbod i vannkanten her, og den er selvfølgelig malt med Jotun Drygolin for å stå godt i mot været. Men her på husveggen er det Jotun OPTIMAL Optiwhite som gjelder. Hvitere og penere blir det ikke.

Vi slapp den årlige husvasken etter at vi malte med Jotun OPTIMAL Optiwhite.

Les mer om OptiWhite her: Mal huset hvitt med selvrensende maling

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Du kan male selv om været er ustabilt

Har du problemer med å planlegge maling av huset på grunn av regn og ustabilt vær? Du er ikke alene…

Erlend vant nymalt hus!

Hurra! Vinneren av Vinn nymalt hus-konkurransen er Erlend Myrstad i Bergen.  Han forteller at det var gøy å vinne konkurransen,…

Visket ut skillet mellom ute og inne

Da hage- og interiørdesigner Therese Knutsen og mannen skulle oppgradere uterommet og fasaden på huset sitt, var det viktig å…

Et nymalt utseende som varer

Teknologien i nye DRYGOLIN Nordic Extreme gir deg et varig vakkert hus. Les hvorfor og se hvordan DRYGOLIN testes for…

Vårt mest populære utendørs fargekart

Jotun lanserer en ny utgave av vårt mest populære eksteriørfargekart; Varig vakre farger. Fargekartet presenterer Norges mest populære utefarger, i…

Vår suverent beste utendørsmaling noensinne

Været blir mer og mer ekstremt. Det gjør DRYGOLIN også. Nå laseres DRYGOLIN Nordic Extreme! Unik Extreme-teknologi gjør DRYGOLIN Nordic Extreme…

Go to top