Gjør terrassen klar for vår og sommer

Gjør terrassen klar for vår og sommer

For min del er det lite som slår følelsen av vår og sommer. Endelig kan vi sette ut hagemøblene og dekke til middag på terrassen igjen. Og hva er vel bedre da, enn at terrassen er ferdig behandlet og klar for en ny sesong?

Bildet over: Lun og rolig sommerstemning. Terrassen er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen 90002 Gråsvart.

Sommer kommer! Terrassen har fått fargen 9072 Naturgrå og er beiset med TREBITT Terrassebeis. Hytta er malt med Drygolin Nordic Extreme i fargen 0182 Perlegrå

Hvilken beis bør du velge til terrassen?

Beiser du terrassen så snart gradestokken tillater det, er du klar for lange, gode og koselige dager ute. Når det gjelder hvilken terrassebeis du skal velge, så kommer det litt an på hvor gammel og slitt terrassen din er, hvilken temperatur det er i luften – og om du ønsker en matt eller blankere finish.

Husk å fjerne gammel beis med TREBITT Terrassebeisfjerner før du legger på et nytt strøk med terrassebeis. Dette for å unngå lag på lag med beis som kan begynne å flasse. Her er terrassen beiset i fargen 9074 Nordisk Tre. – Foto: nordsveenfoto.no

Vår beste terrassebeis har lang holdbarhet i kun ett strøk!

Vår beste terrassebeis

TREBITT Terrassebeis anbefales alltid til nylagte terrassebord, og til terrasser som er i god stand. Trebitt Terrassebeis har en unik effekt mot grønske og gir en matt, flott finish.

Er terrassen beiset fra før anbefaler vi at du bruke TREBITT Terrassebeisfjerner før du går i gang med nytt strøk med beis. Legger du «lag på lag» vil du til slutt få en tykk malingsfilm som etterhvert begynner å flasse. Terrassebeisfjerneren både renser og lysner treverket.

Når terrassen er ren og helt tørr, påfører du kun ett strøk med TREBITT Terrassebeis for en vakker og holdbar terrasse. Med kun noen timers arbeid, kan du ha god samvittighet og kunne slappe av i inntil tre år på den sesongklare terrassen.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • Regnsikker etter 1 time (avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk
 TREBITT Terrassebeisfjerner

TREBITT Terrassebeisfjerner

 • Fjerner effektivt gammel terrassebeis
 • Renser og lysner treet
 • Gir optimalt underlag for nytt strøk

Bekymret for ustabilt vær? TREBITT Terrassebeis tørker raskt og er regnsikker etter en time!

TREBITT Oljebeis Terrasse for slitte terrasser

TREBITT Oljebeis Terrasse kan påføres ned mot 0 grader, og sørger for at du kan komme i gang med terrasseforberedelsene så tidlig som mulig. TREBITT Oljebeis Terrasse er spesielt godt egnet til slitte terrasser der man trenger ekstra heft til underlaget. Se video med fremgangsmåte her.

Legger du på ett strøk får du en matt finish, og med to strøk får du en blank finish, så her får du det som kler din smak. Har terrassen stått ubehandlet noen år, anbefaler vi først en skikkelig vask og rens med Jotun 3-i-1 Kraftvask og Soppfjerner.

 TREBITT Oljebeis terrasse

TREBITT Oljebeis terrasse

Robust beskyttelse
 • Holdbar beis spesielt godt egnet for slitte terrasser
 • Lang sesong, kan påføres ned mot 0 grader
 • Ett strøk gir matt finish, to strøk gir blank finish
 • Transparente terrassefarger tilpasset Jotuns beste husfarger

 JOTUN 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner

JOTUN 3-i-1 Kraftvask og soppfjerner

Årlig utevask – langtidsvirkende effekt
 • 3-i-1 Alt i ett kraftvask ute
 • Kraftig spesialvask – klargjør før maling og beising ute
 • Universal utevask for enklere vedlikehold
 • Langtidsvirkende effekt mot sopp og alger

Dagene blir lysere

Nå som vi går inn i sommertid, og dagene etterhvert blir enda lengre og lysere, så skjer det noe med oss nordmenn. Vi spretter ut av dvalen, og plutselig fylles gater og uteserveringer opp igjen. Vi fyrer igjen på grillen, og gjør alt vi kan for å makse vår- og sommermånedene.

Jotun 90029 Naturlig Sølvgrå

Savnet er stort etter sommer og sol på terrassen, men nå nærmer det seg! Denne terrassen er beiset med i fargen Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå.

Personlig syns jeg vinteren har vart mer enn lenge nok, og ivrer etter å komme i gang med terrassesesongen. Riktignok har jeg hatt pizzaovnen stående ute hele vinteren, og den benyttes hver helg vinteren gjennom. Men det må også sies at jeg da står inne og strekker pizzaspaden så lang den er for å slippe å gå noe særlig ut i snøfokk, regn, vind og alt annet vinteren har å by på.

Sommerhytta til Sara og Ibrahim fikk en kjempekoselig uteplass! Terrasse: Trebitt Terrassebeis 90028 Skyggebrun Foto: Inger Marie Grini

Jeg gleder meg til å trekke presenningen av utemøblene og innrede terrassen igjen. Nå er vi klare for helgefrokoster, og hverdagsmiddager på terrassen – med is til dessert og trampolineaktiviteter til maten nesten kommer opp igjen 🙂

Å bytte farge på terrassen er enklere enn du tror

Hvis du også ønsker deg en ny farge på din nyoppussede terrasse, kommer våre terrassebeiser i mange ulike farger. Alle tilpasset Jotuns beste husfarger. Du kan dermed enten gå for en lysere farge på beisen hvor treet i større grad får vist seg frem, eller du kan velge en mørkere farge som skaper et tøffere uttrykk og en helt annen følelse. Kombinert med ulike hagemøbler, krukker og blomster kan du skape utrolig fine, kule, og digge uteplasser hvor du nyter vår- og sommerdagene best!

Trebitt Oljebeis Terrasse_Jotun 90002 Gråsvart

Plattingen på denne nydelige uteplassen er beiset med TREBITT Oljebeis Terrasse i fargen Trebitt 90002 Gråsvart, men hadde tidligere en annen farge.

 TREBITT Oljebeis terrasse

TREBITT Oljebeis terrasse

Robust beskyttelse
 • Holdbar beis spesielt godt egnet for slitte terrasser
 • Lang sesong, kan påføres ned mot 0 grader
 • Ett strøk gir matt finish, to strøk gir blank finish
 • Transparente terrassefarger tilpasset Jotuns beste husfarger

Det er enklere å bytte farge enn du tror! Plattingen over hadde tidligere en lysere farge. Her kan du se hvilken.

Det er også enkelt å bytte fra en mørk til en lysere farge. Se bare hvilket løft denne trappen fikk!

Maksimer utesesongen

Har du tak eller pergola over uteplassen, og kanskje til og med vegger, så maksimerer du sesongen. Med en varmelampe eller annen varmekilde, kan du nyte selv hustrige norske sommerkvelder uten problemer. Det er få ting som slår det å sitte ute til langt på kveld i gode venners lag, eller med en god bok i fanget og en bra plate på øret.

Trebitt 0638 Sotgrå

En pergola og noen spilevegger skaper en lun stemning og forlenger uteseongen. Terrassen er beiset med TREBITT Terrassebeis i fargen 0638 Sotgrå, og leveggen har fått fargen 90001 Fjellbris.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • Regnsikker etter 1 time (avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Nå krysser vi fingrene for en snarlig vår, og en lang sommer med deilige dager.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Den grønne Sommerhytta til Herman og Petter

Sommerhytta til Herman og Petter fikk Jotun-fargen 7658 Københavnsgrønn. Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt…

Her er sommerhytta til Eli og Benjamin utendørs

Sommerhytta til Eli og Benjamin er proppfull av fine løsninger og god design både ute og inne. Og absolutt en…

Fargerikt og dempet med Stockholmsgrønn

I spekteret av grønne farger finnes både gylne, grålige og dype tradisjonelle grønntoner. Ønsker du deg en grønn nyanse er…

Får den gode sydenfølelsen i Larvik

I en klassisk villa fra 1909 har fotograf Dag Nordsveen og kona Louise skapt et sommerparadis i Larvik. Uteområdet gir…

Nybeiset terrassedrøm på Nesøya

Med nybeiset terrasse er du klar for å ta i mot sommeren! Har du vurdert et fargeskifte denne sesongen? Bli…

Den overgrodde hagen i Tid for hage

En eldre, grønn oase av en hage er i ferd med å gro igjen. Det bugner over av grønne vekster,…