Eventyrlig hytte i amerikansk stil

Eventyrlig hytte i amerikansk stil

Den nyoppussede hytta i amerikansk stil passer perfekt inn i terrenget. Eventyrlig Oppussing har denne gangen vært i Finnmark – se resultatet her!

Inspirasjonen vår for dette prosjektet er Det lille huset på prærien!

Amerikansk stil i Finnmark

Eventyrlig Oppussing reiser til Finnmark for første gang. Den lille familiehytta som skal pusses opp, ligger på vakre Bugøynes. I løpet av uken blir det store forandringer – spesielt når Halvor Bakke ønsker et interiør inspirert av Det lille huset på prærien og Bonanza!

Halvor Bakke og gutta i Eventyrlig Oppussing poserer foran hytte på Bugøynes

I sann «cowboy»-stil laget gutta også en stilig sittebenk til familien. Den er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør i 20143 Lively Red.

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Vannavvisende – regnsikker etter 1 time

Slik ble hytta utendørs

Det holder ikke å se ut som en ranch på innsiden – også utsiden må matche! Hele hytta blir malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i 0675 Seterbrun. Dette er en dyp og myk brunfarge som vil bidra til at hytta sitter godt i landskapet.

Slik så hytta ut før:

Slik ble resultatet:

Gutta har bygget en stilig amerikansk «front porch»– en overbygd terrasse, med en hengebenk. Her kan familien kose seg ute – selv i dårlig vær!

Den overbygde terrassen har fått blikk på taket. Legg spesielt merke til de «Western»-inspirerte detaljene, slik som det store hjulet. Hytta er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen 0675 Seterbrun.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Unik Extreme-teknologi som holder lengst
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende
 • Lengst vedlikeholdsintervaller

Hytta på prærien

Den lille familiehytta ligger omgitt av åpne vidder og slående Finnmarksnatur – på mange måter en assosiasjon til den amerikanske prærien. Den nye stilen og fargen på hytta passer perfekt inn i det åpne landskapet.

Familien kan forlenge sesongen utendørs med den nye, flotte bålplassen. 

Slik ble hytta inne

Det opprinnelige oppholdsrommet inneholder både stue og kjøkken. Gutta i Eventyrlig Oppussing beholder romløsningen slik den er, men setter inn doble terrassedører i stua. Dette åpner for den fantastiske utsikten utenfor – og slipper inn deilig, forfriskende dagslys!

Les hele saken om interiøret på hytta her.

Eventyrlig oppussing av ranch på Bugøynes

De doble terrassedørene har en helt magisk effekt på hytta. – Takpanelet er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 2732 Dyp Mocca. De lyse panelveggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 12076 Modern Beige. Listverk og vinduskarmer er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 9938 Dempet Sort.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Halvor Bakke og teamet i Eventyrlig Oppussing

Nok en eventyrlig episode er gjennomført av Halvor Bakke og det dyktige teamet! Hytta har fått en solid oppgradering både inne og ute – og kvalifiserer vel nå til å kunne kalles en ranch? Her finner du mer informasjon om hvilke materialer og produkter i denne episoden. 

Jotun er stolt samarbeidspartner med Eventyrlig Oppussing – og vi gleder oss stort til hver episode! – Eventyrlig Oppussing sendes på torsdager 21.30 på TV3, og på VIAFREE og VIAPLAY. 

Foto: Ragnar Hartvig

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Husets detaljer og utemøbler krever spesialmaling

Vinduer, dører, staffasje, hagemøbler, gjerder og andre utvendige detaljer​ er ofte laget av høvlet treverk, som krever en maling med…

Harmonisk fargesetting av huset

For å skape en harmonisk fargesetting av hele huset er det viktig å ta hensyn til både omgivelsene, husets stil…

Slik maler du grunnmuren (og murhuset)

Det er i utgangspunktet ikke noe vanskeligere å male mur, hverken grunnmuren eller murhuset, enn det er å male treverk,…

En moderne oljemaling: Oppdag DRYGOLIN Pluss

DRYGOLIN Pluss er oljemalingen som leverer det «lille ekstra» sammenlignet med tradisjonelle oljemalinger. Mer værbestandig, bedre beskyttelse og lengre vedlikeholdsintervaller….

Rødt til både moderne boliger og tradisjonelle hus

Røde hus har en spesiell plass i hjertene til mange, særlig i Norge og Skandinavia. Fra den klassiske røde stuen…

Låven gikk fra rød til dempet sort hjemme hos Halvor Bakke

Hjemme i Stavern ønsket Halvor Bakke en forandring og endret fargen på den gamle låven, som nå er uthus og…