Den overgrodde hagen i Tid for hage

Den overgrodde hagen i Tid for hage

En eldre, grønn oase av en hage er i ferd med å gro igjen. Det bugner over av grønne vekster, og det må rett og slett ryddes opp og strammes inn for at det ikke skal bli helt gjengrodd og ubrukelig. Tid for hage settes på saken, og med hagedesigner Yvonne Breen i spissen både ryddes og fornyes det slik at hagen blir slik den fortjener å være.

Tid for hage Jotun

Det naturlige og skogen beholdes i stor grad i hagen, men strammes opp og forbedres. Se den herlige nye plattingen, og et deilig sted for å lage pizza.

Hagen er full av atmosfære med gamle materialer og nydelig beplantning. Yvonne Breen ønsker å ta vare på mye, og samtidig fornye slik at det blir et uterom som kan brukes mye.

Skog og natur i sammenheng med beplantning.

Den tilhørende skogen ryddes og bevares, og settes i sammenheng med beplantning for en herlig og naturlig uteplass.

Det bygges ny og stor terrasse med plass til langbord og masse gjester. Busker fjernes og gamle planter omplasseres i blomsterkasser for å få bedre definerte områder. En gammel og sliten peis blir til fundament for pizzaovn med tilhørende sofagruppe i ettermiddagssolen. Nydelig!

Jotun Drytech murmaling

De gamle steinhellene ble tatt opp slik at plassen kunne avrettes. Deretter er de lagt ned på nytt for å skape en fin og lun lounge. Ny platting er nygget med plass til spisebord og mange gjester. I bakgrunnen skimtes den nymalte pipen og det livlige fargespillet den har.

Gammel pipe og mur blir som ny med murmaling

Med en ny og strålende hage på gang, så klarer ikke Einar å la være å pusse opp den gamle og slitne pipa, og den tilhørende muren. Pipa må først børstes, på grunn av mose og skitt, og deretter vaskes med kraftvask, før den kan males.

Pipa var «kjedelig» og hvit, og det ønsker designer Yvonne å gjøre noe med. Derfor males den med Jotun Drytech murmaling i fargen 2111 Burned Terracotta.

I tillegg er det flere murflater i forbindelse med pipen som skal males. Yvonne velger derfor tre ulike farger for et herlig fargespill.

Sjekk så kult det ble!

Jotun Drytech murmaling

Selve pipen (i midten) er malt i fargen Jotun 2111 Burned Terracotta. På muren til venstre for pipa er det malt med fargen Jotun 2092 Power Puff, og til høyre i fargen Jotun 5063 Raw Diamond. På flatene er det malt med Jotun Drytech Murmaling.

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling – holder all mur pen lengst
  • Holder all mur pen lengst
  • Til alle typer mur/grunnmur/betong
  • Motvirker flassing
  • Skittavvisende

Her er det bare å ta i mot sommeren med åpne armer.

Få mer uteinspirasjon fra Tid for hage her.

Foto: Per Olav Sølvberg.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Sommerhytta til Leona og Håvard

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Den grønne Sommerhytta til Herman og Petter

Sommerhytta til Herman og Petter fikk Jotun-fargen 7658 Københavnsgrønn. Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt…

Her er sommerhytta til Eli og Benjamin utendørs

Sommerhytta til Eli og Benjamin er proppfull av fine løsninger og god design både ute og inne. Og absolutt en…

Fargerikt og dempet med Stockholmsgrønn

I spekteret av grønne farger finnes både gylne, grålige og dype tradisjonelle grønntoner. Ønsker du deg en grønn nyanse er…

Får den gode sydenfølelsen i Larvik

I en klassisk villa fra 1909 har fotograf Dag Nordsveen og kona Louise skapt et sommerparadis i Larvik. Uteområdet gir…

Nybeiset terrassedrøm på Nesøya

Med nybeiset terrasse er du klar for å ta i mot sommeren! Har du vurdert et fargeskifte denne sesongen? Bli…