Arkitekttegnet bolig i moderne farger

Arkitekttegnet bolig i moderne farger

Drømmen av en arkitekttegnet bolig… Det lekre huset er et skikkelig blikkfang med nye farger. Se mer av det fantastiske hjemmet til Catrine Svellingen og Per Ove Akselvoll her.

Når vi pusser opp, legger vi alltid en god plan og fokuserer på å ha det gøy. Det er ikke Sinnasnekker ’n dette her!

Falt for arkitekttegnet bolig

På Angeltveit, utenfor Bergen, troner det slående hjemmet til Catrine Svellingen og Per Ove Akselvoll. Sammen har det interiørglade paret gitt huset en solid ansiktsløftning – både inne og ute!

Catrine Svellingen og Per Ove Akselvoll

Interiørstylist Catrine driver My Kind of Styling, Per Ove jobber innen media-bransjen. Sammen deler de interessen for interiør og oppussing – noe som kommer tydelig frem i parets vakre hjem på Angeltveit!

– Vi kjøpte faktisk huset usett, forteller Catrine. – Vi så annonsen på Finn og forelsket oss helt. Det var skummelt, men vi hoppet i det. Vi har pusset opp mye sammen i årenes løp, så vi er godt trent til å se potensialet som finnes.

Samboer Per Ove er enig: – Det var noe helt spesielt med huset som umiddelbart tiltrakk oss. Det var så mange flotte, arkitekttegnede detaljer som skilte seg ut og som sammen gjorde at helheten ble bra. Det er alltid noe spennende å feste øynene på når du beveger deg rundt bygget!

Huset til Catrine Svellingen malt med DRYGOLIN Color Expert i 0734 Brunsvart

Husets spennende, arkitekttegnede detaljer bidro til at paret forelsket seg i bygget. Etter en solid oppgradering, både inne og ute, er huset blitt enda vakrere! Huset er malt med DRYGOLIN Color Expert i 0734 Brunsvart, muren er malt med JOTUN Drytech murmaling i 1001 Egghvit.

 DRYGOLIN Color Expert

DRYGOLIN Color Expert

Ekstrem fargeholdbarhet
 • Ekstrem fargeholdbarhet og langvarig beskyttelse
 • Vakkert avdempet silkematt utseende
 • Selvrensende og spesielt effektiv mot svertesopp og alger
 • Effektiv påføring – effektiv tørketid

 JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling

JOTUN DryTech Murmaling – holder all mur pen lengst
 • Holder all mur pen lengst
 • Til alle typer mur/grunnmur/betong
 • Motvirker flassing
 • Skittavvisende

Designet drømmehagen

Ettersom huset allerede var fem år gammelt, ble paret overrasket over at det ikke fantes noen opparbeidet hage eller uteområde på tomten. Rundt huset var det kun en steinrøys.

I samarbeid med Catrines gode venninne, hagedesigner Therese Knutsen, fikk paret hjelp til å designe drømmehagen og uteområdet. Catrine og Per Ove tok selv på seg arbeidshanskene og utførte alt arbeidet.

– Selve huset var også værslitt og behøvde fornyelse, forteller Per Ove. – Vi bor på en værutsatt plass, og det var tydelig at forrige eier ikke hadde beiset huset ordentlig.

– Huset krevde en stor innsats på utsiden, legger Catrine til. – Men at det ikke var et ordentlig uteområde eller hage var nok hell i uhell for vår del. Nå har vi fått det akkurat slik vi ønsket at det skulle bli!

Tør å slippe kontrollen, det er da magien skjer!

Moderne hus i mørke nyanser

Catrine og Per Ove fikk hjelp av Jotuns dyktige fargerådgivere til å finne gode fargenyanser som passet til den moderne og nordiske stilen de ønsket. Nå har huset fått en skikkelig ansiktsløftning!

– Vi ønsket at huset skulle forbli mørkt, men uten å gå helt over i svart. Vi ønsket oss mer dybde i fargen, så valget falt raskt på 0734 Brunsvart. Huset kler også litt kontraster, så muren ble malt i 1001 Egghvit, forteller Catrine.

 – Fargevalget ble utrolig bra. Det ble faktisk så bra at noen av naboene kom bort og spurte hvilke farger og produkter vi hadde brukt, ler Per Ove.

Uteområde hos Catrine Svellingen. Vegg beiset med DRYGOLIN Color Expert i 0734 Brunsvart

Catrine og Per Ove har lagt mye tid i å bygge opp en vakker hage. Paret er overbevist om at du ikke behøver å ha «grønne fingre» for å lykkes: – Få gode råd til hva som kan vokse i ditt nærområde på det lokale hagesenteret, anbefaler Catrine.

 Hus og blomsterkasser er malt med DRYGOLIN Color Expert i 0734 Brunsvart.

Blomsterkasse hos Catrine Svellingen beiset med DRYGOLIN Color Expert i 0734 Brunsvart

Per Ove lagde hjemmesnekrede blomsterkasser i samme materiale og farge som panelet på huset. Slik sikret han en rød tråd gjennom hele uteområdet. Blomsterkassene er malt med DRYGOLIN Color Expert i 0734 Brunsvart.

 DRYGOLIN Color Expert

DRYGOLIN Color Expert

Ekstrem fargeholdbarhet
 • Ekstrem fargeholdbarhet og langvarig beskyttelse
 • Vakkert avdempet silkematt utseende
 • Selvrensende og spesielt effektiv mot svertesopp og alger
 • Effektiv påføring – effektiv tørketid

Fine fargekombinasjoner på terrassen

– Det var utfordrende å velge riktig farge til terrassen. Jeg syns at mange terrasser er beiset i grå, kalde farger, mens jeg ønsket meg et varmt og mer innbydende uttrykk, forteller Catrine. Jotuns fargerådgiver foreslo TREBITT Terrassebeis i 90028 Skyggebrun. Dette er en lun og dempet bruntone, som passer godt sammen med fargen på huset.

– Denne nyansen ble helt perfekt! Den gir en fin varme, og var akkurat det jeg var på jakt etter, konkluderer Catrine.

Vegg beiset med DRYGOLIN Color Expert i 0734 Brunsvart, terrasse med TREBITT Terrassebeis i 90028 Skyggebrun.

Det er rart hvor stor endring en farge kan gjøre med uttrykket! Parets nye terrasse ble fornyet med TREBITT Terrassebeis i 90028 Skyggebrun, en farge som står godt i kombinasjon med husveggen som er malt med DRYGOLIN Color Expert i 0734 Brunsvart.

Styling i bildet: Daybed og bord i Bambus, terracotta krukke fra Tine K Home, Bellhop oppladbar bordlampe fra Flos, puter fra IKEA, H&M Home og Granit, Pledd fra LinenMe.

Jotuns vakre terrassefarger forskjønner og beskytter treverket – og er tillegg tilpasset Jotuns beste husfarger. Et godt tips er å ta utgangspunkt i terrassefarger som passer til hovedfargen på huset. Vurder også hvilken beisfarge som harmonerer best med arkitekturen og omgivelsene.

 Se flere farger eller få tips til hvordan du påfører terrassebeis!

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

Vår beste terrassebeis
 • Vakker og holdbar terrasse
 • Unik effekt mot grønske
 • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
 • Lang holdbarhet i ett strøk

Vegg beiset med DRYGOLIN Color Expert i 0734 Brunsvart, terrasse med TREBITT Terrassebeis i 90028 Skyggebrun.

TREBITT Terrassebeis i 90028 Skyggebrun skaper et varmt og lunt uttrykk. Her blir det godt å sitte!

Tips! Du kan også lese om det lekre interiøret og fargene innendørs her!

Fått det akkurat slik de drømte om

Oppussingen er gjennomført og malerkosten er pakket vekk – for denne gangen. Catrine og Per Ove er svært fornøyde med det flotte resultatet.

– Det har vært en lang, men givende prosess, forteller Per Ove. – Å skape et vakkert uteområde, med et uttrykk som vi ønsket oss, har vært veldig gøy. Vi er nok mer hagemennesker enn vi først trodde!

Catrine sier seg enig: – Vi samarbeider veldig godt og det skaper gode resultater. Når vi pusser opp, legger vi alltid en god plan og fokuserer på å ha det gøy. Det er ikke Sinnasnekker ’n dette her!

Foto: Terje Arntsen og Anne Bråtveit

Flere fargetips til hus i de mørke fargenyansene.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Utendørs fargenyheter – dempede grålige blåtoner

I årets DRYGOLIN-fargekart presenterer vi to nye og dempede blåfarger. De to fargene, Jotun 4710 Duggblå og Jotun 5556 Nordic…

Husets detaljer og utemøbler krever spesialmaling

Vinduer, dører, staffasje, hagemøbler, gjerder og andre utvendige detaljer​ er ofte laget av høvlet treverk, som krever en maling med…

Harmonisk fargesetting av huset

For å skape en harmonisk fargesetting av hele huset er det viktig å ta hensyn til både omgivelsene, husets stil…

Slik maler du grunnmuren (og murhuset)

Det er i utgangspunktet ikke noe vanskeligere å male mur, hverken grunnmuren eller murhuset, enn det er å male treverk,…

En moderne oljemaling: Oppdag DRYGOLIN Pluss

DRYGOLIN Pluss er oljemalingen som leverer det «lille ekstra» sammenlignet med tradisjonelle oljemalinger. Mer værbestandig, bedre beskyttelse og lengre vedlikeholdsintervaller….

Rødt til både moderne boliger og tradisjonelle hus

Røde hus har en spesiell plass i hjertene til mange, særlig i Norge og Skandinavia. Fra den klassiske røde stuen…